Δήλωση για τις Ευρωπαϊκές Εκλογές

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Οι λαοί της Ευρώπης αντιµετωπίζουν την ανασφάλεια, την διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων, την φτώχεια, τον κίνδυνο περιθωριοποίησης µεγάλων τµηµάτων του πληθυσµού.Η τροµοκρατία, το µεταναστευτικό, οι αρνητικές διεθνείς εξελίξεις, δηµιουργούν προκλήσεις που απειλούν τα θεµέλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ακροδεξιά, ο τυφλός εθνικισµός, ο λαϊκισµός ενισχύονται και απειλούν ευθέως την Ευρωπαϊκή Δηµοκρατία.

Για µας τους Σοσιαλιστές και Δηµοκράτες η πρόκληση, είναι µεγάλη. Είναι ευθύνη µας στις Ευρωπαϊκές εκλογές, να πρωτοστατήσουµε και πάλι σε µια κρίσιµη µάχη. Μάχη που αφορά την “ψυχή” και το µέλλον της Ευρώπης. Διασφαλίζοντας ότι θα παραµείνει ο χώρος της ειρήνης, της Δηµοκρατίας, της ανοιχτής κοινωνίας, του ανθρωπισµού.Είµαστε αποφασισµένοι να προασπίσουµε την δηµοκρατία, τις κοινωνικές κατακτήσεις, τις προοπτικές της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης,να εγγυηθούµε την ευηµερία των πολιτών και να διασφαλίσουµε την κοινωνική και οικολογική πρόοδο.

 

 

Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές βγαίνουµε µπροστά για να οικοδοµήσουµε µια πιο δίκαιη Ευρώπη. Μια Δηµοκρατική Ευρωπαϊκή πολιτική Ένωση,αξιόπιστη στα µάτια των πολιτών της. Με πολιτικές που ευνοούν τους πολλούς, που είναι απέναντι στα συµφέροντα των ελίτ. Με προτεραιότητες την ποιοτική εργασία, το κοινωνικό κράτος, την µείωση των ανισοτήτων, την προστασία του περιβάλλοντος, την πραγµατική σύγκλιση. Με βαθιά πίστη στην οικοδόµηση υπερεθνικών πολιτικών και οικονοµικών θεσµών, στην ανοιχτή κοινωνία, την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, την δηµοκρατική πολιτική ένωση. Για µια Ευρώπη Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης.

Οι ευρωεκλογές θα είναι η προοδευτική απάντηση στην συντήρηση και τον λαϊκισμό στην Ευρώπη και στην Ελλάδα.

Η ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής είναι το προμήνυμα της προοδευτικής ανατροπής σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.