Ευρωπαϊκές εκλογές – Η μάχη για την ψυχή και το μέλλον της Ευρώπης

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Ευρωεκλογές 2019

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2 Μαΐου πολιτική εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Σάμου του Κινήματος Αλλαγής με θέμα “Ευρωπαϊκές εκλογές – Η μάχη για την ψυχή και το μέλλον της Ευρώπης” με κεντρικό ομιλητή τον Υποψήφιο Ευρωβουλευτή Νίκο Παπανδρέου.

 

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης προβλήθηκε βίντεο-αφιέρωμα για την επέτειο των εκατό χρόνων από την γέννηση του ιδρυτή του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος,Ανδρέα Παπανδρέου. Έπειτα αναλύθηκε το διακύβευμα των Ευρωεκλογών καθώς οι αρνητικές διεθνείς εξελίξεις,το μεταναστευτικό,η τρομοκρατία,ο τυφλός εθνικισμός,ο λαϊκισμός,η διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων και η φτώχεια δημιουργούν προκλήσεις που απειλούν τα θεμέλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τονίστηκε η ανάγκη της προοδευτικής ανατροπής σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο,μέσα από το Κίνημα Αλλαγής και τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές,για μια Ευρώπη δίκαιη και με πολιτικές που ευνοούν τους πολλούς και είναι απέναντι στα συμφέροντα των ελίτ. Για µια Ευρώπη Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης,με προτεραιότητες την ποιοτική εργασία,το κοινωνικό κράτος,την μείωση των ανισοτήτων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Στην ομιλία του ο κύριος Παπανδρέου αναφέρθηκε επίσης στα προσωπικά βιώματα που είχε από τον πατέρα του,Ανδρέα Παπανδρέου και πως αυτά είναι επίκαιρα,σήμερα περισσότερο από ποτέ,στη μάχη για την οικοδόμηση μιας δίκαιης και προοδευτικής Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης τόνισε πως θα σταθεί αρωγός της σαμιακής κοινωνίας και σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση θα διεκδικηθούν κοινοτικοί πόροι για καινοτόμες δράσεις και για την στήριξη του πρωτογενούς τομέα.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο κ. Παπανδρέου μαζί με αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Επιτροπής επισκέφτηκαν το μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής,το οποίο πανηγυρίζει σήμερα,όπου και συναντήθηκαν με τον Μητροπολίτη Σάμου,Ικαρίας και Κορσεών Ευσέβιο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.